Kategorier
Uncategorized

Lite om denna site!

Syfte

Syftet med denna site är att vara en utvecklingsmiljö för INCOSE Sveriges IT miljö.

Om tekniken

Detta är en enkel WP site med i den senaste versionen som är 5.3 och som kom ut för cirka en vecka sedan. Den har ett tillägg för medlemshantering som heter PaidMembershipsPro. Det kan hantera ganska mycket inklusive betalning och fakturering.

Om medlemshantering

Medlemshantering kan ske på i huvudsak 2 sätt.

1. Central

I detta fall hanterar man allt hos central och har all ekonomi och uppföljning där, vilket innebär att vi ekonomiskt får vår del av avgifterna direkt till vårt konto samt medlemsmässigt att vi periodiskt får status på medlemsläget.

2. Local med egen hanterad IT lösning på webben

I detta fall gör vi allt från första kontakt genom att hantera ekonomi och registrering samt uppföljning och dialog med central. Denna incose.nu har all den funktionalitet inbyggd med en plugin till 0:-.

Den rekommenderade varianten är att låta central göra allt de kan samtidigt som vi har en lokal websida för hantering av våra events. På så sätt som incose.se nu fungerar till 0:-.

Det finns flera olika sätt att hantera kalender, dokument och mailutskick från WP. Med detta vebhotell finns dessutom möjlighet att lägga upp en egen nextcloud server (dvs en bättre och mer avancerad dropbox) eller andra färdiga lösningar till 0:-.

De enda kostnaderna vi får med just detta webbhotellet med nuvarande plan är 1.5 USD per månad.

3. Tredjepartslösning typ KanslietOnline

Detta är en variant av 2. eftersom den görs lokalt. Skillnaden är att i stället för att vi har en ”egen” websida” som denna har vi en annans websida ”på stan”. Det medför i princip 2 stora skillnader 1) funktionerna blir kraftigt begränsade och 2) vi får extra administration i och med hanteringen av den tredjepart som skall göra det vi annars skulle göra. Båda dessa skillnader är både ”tekniskt” och ”ekonomiskt” mycket stora.

som och medför en hel del ddd

dddd

dddd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *